Home » Sanatate » CL Vaslui acordă Spitalului Județean de Urgență un ajutor financiar de 500.000 de lei

CL Vaslui acordă Spitalului Județean de Urgență un ajutor financiar de 500.000 de lei

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din această săptămână un ajutor financiar în valoare de 500.000 de lei pentru Spitalului Județean de Urgență (SJU). Conform proiectului de hotărâre, banii vor fi alocați pentru realizarea de investiții, reparații, reabilitări în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale prestate populației. Începând din anul 2014, CL Vaslui și SJU s-au asociat în vederea efectuării de investiții la imobilele în care unitatea de sănătate își desfășoară activitatea.

”Datorită uzurii morale a echipamentelor aflate în dotarea SJU Vaslui, se impune înlocuirea acestora cu aparatură modernă, performantă care prezintă numeroase avantaje față de aparatura  existentă la această dată”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Ana Rinder, directorul SJU Vaslui, a precizat că pe toate axele de finanțare europene, precum și fondurile de la bugetul local și național, investițiile în derulare la unitatea de sănătate se ridcă la circa 10 milioane de euro.

”La această dată, avem mai multe investiții în derulare. Suntem într-o fază avansată cu lucrările la ambulatoriu, a fost finalizată structura clădirii, acum se face compartimentarea interioară, se montează gemurile etc. Până la sfârșitul anului cetățenii județului Vaslui vor beneficia de ambulatoriu”, a spus Ana Rinder.

Noul ambulatoriu este amplasat în interiorul SJU Vaslui, în colțul străzii Spitalului, construcția acestuia fiind finanțată prin Compania Natională de Investiții. Potrivit devizului general, valoarea totală a obiectivului este de 28.282.869 lei.

Ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale prin intermediul unui proiect finanțat prin POR 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, din care finanțarea nerambursabilă europeană se ridică la 10.153.048 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: