Home / Social / Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean Vaslui organizează miercuri, 19 februarie 2020, vernisajul expoziției ”Luptă și suferință. Polonezii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”. Laurențiu Chiriac, muzeorgaf la Muzeul Județean Vaslui, a precizat că evenimentul va avea loc de la ora 13.00, în Sala Multimedia a muzeului.

”Expoziția este organizată de unul din cele mai moderne muzee din lume – Muzeul celui de-al Doilea Război Mondial din Gdańsk, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone și Institutul Polonez din București. Expoziția prezintă, prin intermediul imaginilor, soarta Poloniei în timpul celui mai dramatic conflict armat din istoria lumii, războiului în care, la 1 septembrie 1939, a fost atacată de Germania, iar pe 17 septembrie, de către Uniunea Sovietică. În ciuda superiorității numerice a ocupanților, polonezii au constituit, de-a lungul întregului război mondial, o rezistență armată puternică, atât pe teritoriul țării lor, cât și pe alte fronturi și câmpuri de luptă din întreaga lume”, a spus Laurențiu Chiriac.

Expoziția prezintă cele mai importante momente de la acea vreme. O atenție sporită este acordată, de asemenea, destinelor populației civile.

”Acest demers expozițional va fi prezentat în peste 60 de țări ale lumii. Institutul Polonez din București a pregătit versiunea în limba română a expoziției, îmbogățind-o cu teme legate de relațiile polono-române din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și cu fotografii obținute de la Arhivele Naționale ale României ce ilustrează șederea în România a celor 60-100 de mii de refugiați polonezi. Vă invităm să vizitați expoziția în spațiile muzeului, în perioada 15 februarie-31 martie 2020, între orele 9.00-17.00”, a mai spus Laurențiu Chiriac.

Printre alții, la eveniment va lua cuvântul Wojciech Mrozowski, director adjunct al Institutului Polonez din București.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

x

Check Also

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: