Home » Administratie » Firma Soragmin a început lucrările de reabilitare a drumului strategic dintre E 581 și DN 15D

Firma Soragmin a început lucrările de reabilitare a drumului strategic dintre E 581 și DN 15D

Firma Soragmin SRL a început, luni, lucrările de reabilitare a drumului strategic dintre E 581 și DN 15 D, care cuprinde mai multe sectoare de artere județene de la sudul spre nordul județului, pe o lungime totală de 56 de kilometri. Lucrarea va fi una dintre cele mai complexe desfășurate vreodată pe teritoriul județului nostru, în activitate fiind implicați peste 200 de angajați, cărora li se vor mai alătura alți 30 de muncitori calificiați și necalificați din India.

Start pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura rutieră județeană desfășurată vreodată în județul nostru, cu finanțare de la Uniunea Europeană, respectiv reabilitarea drumurilor județene care străbat județul de la sud la nord prin Zorleni, Alexandru Vlahuță, Florești, Poienești, Bălteni, Zăpodeni, Dănești și Codăești. După obținerea ordinului de începere a lucrărilor, firma Soragmin SRL Sălcioara a început activitatea, deocamdată cu organizarea de șantier la Poienești și în zona Bârladului, așa cum este prevăzut în contractul semnat cu finanțatorul investiției. Pe lângă depozitarea materiaor ce vor fi folosite la reabilitarea drumului, în respectivele puncte vor fi amplasate containere care vor avea ca destinație birouri și săli de ședințe.

Întreaga activitate a supervizorilor se va desfășura în teren, iar ședințele tehnice de lucru se vor face în organizările de șantier din cele două locații. Vom avea 200 de angajați proprii, dar, având în vedere lipsa de forței de muncă cu care se confruntă în general țara noastră, la sfârșitul lui februarie vor mai veni alți 30 de muncitori calificați, precum mecanici utilaje, dulgheri ori ferari betoniști, dar și personal necalificat, toți fiind aduși din Asia”, ne-a declarat responsabilul firmei Soragmin SRL Sălcioara, Eduard Popica.

Lucrările de reabilitare a drumului strategic vor fi diferite de la un sector la altul, însă se va merge pe supralărgirea acestuia cu casete rutiere pe toată lungimea sa.

Firma Soragmin promite că va face lucrări la cel mai înalt standard

Lungimea totală de drumuri județene ce vor fi modernizate pe acest proiect cu finanțare de la Uniunea Europeană este de 82,6 km. Firma Soragmin are de executat lucrări pe 56 de kilometri, mai precis pe teritoriul comunelor Zorleni, Băcani, Alexandru Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni și Ștefan cel Mare.

Pe majoritatea porțiunilor de drum, se va freza stratul actual de asfalt, urmând ca apoi să se intervină, în ordine, cu straturi de balast, piatră spartă și asfalt. Lucrarea este una dintre cele mai complexe la nivel de județ. De aceea, conducerea SC Soragmin SRL își va da tot interesul ca termenele prevăzute în contract să fie respectate, iar calitatea lucrărilor să fie la cele mai înalte standarde”, susține Edurad Popica.

Proiectul de 222 milioane de lei va deservi 40.000 de locuitori

Întregul proiect de 222 de milioane de lei, finanțat direct de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, prevede reabilitarea drumului care leagă municipiul Bârlad de Codăești, prin Laza. Acesta va cuprinde nu mai puțin de patru artere județene, respectiv DJ 245, DJ 245M, DJ 247 și DJ 246 și va deservi aproape 40.000 de oameni din 11 comune. Pe lângă modernizarea efectivă a șoselei, investiția va presupune și reabilitarea a 23,4 km de trotuare, construirea a 1,7 km piste de biciclete și 24 de stații de autobuz. De asemenea, vor fi amenajate toate intersecțiile cu drumurile clasificate, inclusiv prin iluminarea lor cu sisteme pe bază de panouri solare. Nu în ultimul rând, va fi modernizată trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Bălteni. Investiția ar trebui finalizată în primăvara anului 2022. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: