Home / Social / Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Vaslui, a fost prezentată activitatea Inspecției Muncii pe anul 2019. În anul trecut, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 1.171 de controale la agenții economici din județul Vaslui.

În cadul controalelor au fost verificate și prevederile legale referitoare la contractele individuale de muncă cu timp parțial. În urma verificărilor, s-a identificat un angajator al cărui salariat desfășura activități lucrative în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului de muncă cu timp parțial. Respectivul angajator a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei.

”În urma verificărilor, s-a desprins ca o practică aceea a nerepartizării în contractele de muncă și a neevidențierii de către angajatori a orelor de muncă lucrate de salariații cu timp parțial. Astfel, inspectorii de muncă sunt în imposibilitatea identificării cazurilor de muncă nedeclarată în afara programului stipulat în contractele de muncă cu timp parțial. În anul 2019 au fost identificați trei astfel de angajatori care nu evidențiau orele lucrate. Acestora li s-au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare de 7.500 lei, câte 2.500 lei pentru fiecare”, a spus  Gheorghe Chirvase, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui.

Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui, a spus că activitatea Inspecției Muncii s-a desfășurat conform prevederilor legale și nu are nimic de obiectat cu privire la acțiunile de control desfășurate la agenții economici.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

x

Check Also

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

Somaj tehnic în timpul stării de urgență

În timpul stării de urgență salariații pot fi trimiși ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: