Home » Business » Au apărut mărțișoarele în magazinele din Bârlad, dar cele ale comercianților ambulanți se lasă așteptate

Au apărut mărțișoarele în magazinele din Bârlad, dar cele ale comercianților ambulanți se lasă așteptate

Oferta de mărțișoare, existentă doar în magazine, la Bârlad. Deși mai sunt doar câteva zile pâna pe 1 Martie, tarabele cu mărțișoare încă nu au apărut în peisajul citadin, așa cum se întâmpla în alți ani.

Pe esplanada din apropierea pieței centrale, ieri, nu era nici picior de comerciant de  podoabe cu șnur alb-roșu. În schimb, eru tarabe cu obiecte de artizanat, care, la o adică, ar putea fi oferite ca mărțișoare.

Oricum, mărțișoarele s-au transformat în ultimele trei decenii, imediat după Revoluție, în bijuterii scumpe, obiecte de îmbrăcăminte, excursii etc., dar magia mărțișorului tradițional nu a dispărut în totalitate, din fericire.

În magazine, însă, au apărut de câteva săptămâni mărțișoare, unele mai apropiate de cele clasice, altele reinventate. Prețurile diferă în funcție de  materialul din care sunt confecționate, de la 2 lei, la câteva zeci de lei, în cazul mărțișoarelor din argint sau aur.

Primii cumpărători au fost, ca de obicei, bârlădenii care au rude, prieteni și copii în străinătate. Un simplu mărțișor poate aduce un strop de Românie în inima fiecărui român plecat departe de casă.

Deocamdată, e liniște în zonele cunoscute  pentru vânzarea mărțișoarelor. Aglomerația va apărea după 27 februarie, când comercianții de mărțișoare și flori vor invada strada cu oferta bogată, dar, din păcate, cam aceeași, de ani de zile. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: