Home » Administratie » CJ Vaslui face săptămânal ședințe cu constructorul, pentru finalizarea Centrului Cultural

CJ Vaslui face săptămânal ședințe cu constructorul, pentru finalizarea Centrului Cultural

Proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” a devenit una din prioritățile Consiliului Județean (CJ) Vaslui pentru anul 2020. Speranța autorităților județene este ca Centrul Cultural să se finalizeze până în toamna acestui an, când va avea loc Festivalul de Umor ”Constantin Tănase”.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a precizat că se lucrează la obiectivul de investiții și sunt ședințe săptămânale în care se analizează modul în care se derulează lucrările.

”Nu aș mai dori să mai vorbesc de stadiul lucrărilor, pentru că știm cum se lucrează și ce probleme au firmele cu asigurarea forței de muncă. Se lucrează la Centrul Cultural și sperăm să facem fetivalul în acest edificiu. Suntem foarte atenți ca lucrările să aibă  o turnură pozitivă. Nu e foarte ușor, însă facem tot posibilul să finalizăm proiectul și festivalul de umor să se facă acolo. Am asigurat sursele de finanțare. Avem săptămânal ședințe de progres pe acest edificiu și sper ca cetățenii să fie mulțumiți de investiție”, a spus Ciprian Trifan.

Proiectul beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi, prin intermediul Programului Național pentru Dezvoltare Locală 1. În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*