Home » Agricultura » Complex de solarii dintr-o suburbie a Vasluiului, salvat în ultima clipă de la a fi mistuit de flăcări

Complex de solarii dintr-o suburbie a Vasluiului, salvat în ultima clipă de la a fi mistuit de flăcări

Un complex de solarii, ce se întinde pe o suprafață de aproximativ jumătate de hectar în suburbia Moara Grecilor, a fost salvat în ultima clipă de la distrugere dintr-un incendiu care s-a manifestat pe câteva mii de metri pătrați de vegetație uscată dimprejurul construcțiilor. Proprietarul fermei legumicole și pompierii au reușit să izoleze focul, la mai puțin de doi metri de construcțiile acoperite cu folii de polietilenă.

O investiție a unui fermier din Moara Grecilor a fost la un pas de a fi mistuită de flăcări. Numai intervenția promptă a proprietarului și a pompierilor a făcut ca solariile să fie salvate de la un dezastru de proporții. Totul a pornit de la neglijența unui alt cultivator de plante medicinale și varză care avea teren în vecinătate, bărbatul dând foc la resturile vegetale. Însă, flăcările au fost scăpate de sub control, ceea ce a condus la aprinderea vegetației uscate pe câteva mii de metri pătrați. Văzând cum incendiul se apropie cu repeziciune de solariile sale, proprietarul a săpat două brazde cu tractorul împrejurul construcțiilor, oprind astfel focul la mai puțin de doi metri de investiția sa. Între timp, în zonă au ajuns și două echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui care au intervenit și au stins vegetația uscată de pe cei 4.000 de metri pătrați afectați de incendiu.

Din fericire, nu au existat pagube în urma evenimentului. Doar un singur solar a fost afectat foarte puțin din cauza radiațiilor de căldură”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Incendiul de la Mora Grecilor a fost la mai puțin de o zi de la cel de la Muntenii de Sus, în urma căruia au ars 22 de hectare de vegetație uscată. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: