Home » Sanatate » Crește numărul pacienților diagnosticați cu gripă, în județ

Crește numărul pacienților diagnosticați cu gripă, în județ

Numărul cazurilor de gripă continuă să crească în județ, dar, din fericire, nu s-a mai înregistrat niciun deces în ultima săptămână.

Datele statistice ale Direcției de Sănătate Publica (DSP) Vaslui arată că s-au înregistrat  69 cazuri de gripă în săptămâna 10-16 februarie, față de 54, în săptămâna anterioară. Cea mai afectată grupă de vârstă este cea cuprinsă între 15 și 49 de ani (29 cazuri), urmată de grupa 5-14 ani (26 cazuri), grupa 2-4 ani (6 cazuri) și grupa 50-64 de ani (4 cazuri). În cazul copiilor de până la un an, s-a înregistrat un singur caz de gripă iar în rândul persoanelor de peste 65 de ani, trei cazuri.

O ușoară scădere se observă în privința numărului de infecții acute ale cailor respiratorii superioare. Numărul acestor infecții a scăzut săptămâna trecută, de la 2.755 raportate cu o săptămână înainte, la 2.150 de cazuri.

În schimb, a crescut numărul pneumoniilor, și în special al internărilor din cauza acestor complicații. Dacă, în intervalul 3-10 februarie, erau înregistrate la nivelul județului 373 cazuri și 94 de internări, o săptămână mai târziu, numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonie a crescut la 377, iar cel al internărilor aproape s-a dublat.

DSP Vaslui recomandă imunizarea prin vaccinare, dar vaccinul antigripal nu se găsește în farmacii, iar în stocurile de la cabinetele medicilor de familie mai sunt doar 79 doze disponibile în județ.

Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 69, iar de la începutul sezonului rece și-au pierdut viața două persoane din județ, un copil de 11 luni și o bătrână de 88 de ani, ambii nevaccinați, dar care sufereau și de alte afecțiuni. Medicii sfătuiesc populația să respecte regulile de igienă și conduită preventivă, pentru a evita contaminarea cu virusurile gripale. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: