Home » Agricultura » Peste 20 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări la Muntenii de Sus, în urma unui puternic incendiu

Peste 20 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări la Muntenii de Sus, în urma unui puternic incendiu

Peste 20 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări pe raza comunei Muntenii de Sus în urma unui puternic incendiu, pompierii având nevoie de ore întregi pentru a-l localiza și ulterior a-l stinge. Islazul a luat foc, din câte se pare, de la grădina unui bătrân infirm care a încercat să distrugă resturile vegetale prin incendierea acestora, însă totul i-a scăpat de sub control.

Neglijența oamenilor, care aleg încă să-și igienizeze terenurile prin aceleași metode empirice prin incendiere, dă bătăi de cap pompierilor. Este și cazul unui bătrân infirm din Muntenii de Sus care a dat foc la resturile vegetale din grădină. Însă, seceta din ultima perioadă, asociată cu vântul puternic, a făcut ca flăcările să fie scăpate de sub control. În aceste condiții, incendiul s-a extins cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, ceea ce i-a determinat pe localnici să cheme în ajutor pompierii.

Detașamentul de Pompieri Vaslui a trimis două autospeciale de lucru cu apă și spumă la Muntenii de Sus. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de peste 20 hectare de vegetație uscată. Evenimentul nu a pus probleme deosebite, nefiind afectate obiective din zonă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Marius Stanciu.

Incendiul a fost stins aproape de miezul nopții, intervenția pompierilor durând ore întregi. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: