Home » Administratie » Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, peste 20 de manifestări culturale, sociale și sportive importante, multe dintre acestea fiind chiar de interes național și internațional. Printre cele mai importante evenimente sunt Concertul Primăverii, de pe 8 Martie, Serbarea Florilor, concertul Filarmonicii de Stat Moldova Iași, Festivalul Internațional de Gimnastică și Dans ”Prietenia”, Festivalul Internațional de Umor ”C. Tănase” și Zilele Culturale al Municipiului Vaslui.

Locuitorii municipiului Vaslui, și nu numai, vor avea un an plin de evenimente. Conform calendarului făcut public de primărie, nu va exista lună în care să nu avem cel puțin un festival, un concert sau o expoziție în oraș. Multe dintre evenimente, cum ar fi Festivalul Internațional de Gimnastică și Dans ”Prietenia”, Festivalul Internațional de Umor ”C. Tănase” și Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui, sunt de talie internațională, ajunse la ediții jubiliare. Încă din luna martie, atunci când va fi sărbătorită femeia, prin ”Concertul Primăverii”, și până în ultima zi din an, când este organizat Revelionul în Piața Civică, localnicii se vor putea bucura de manifestări din aproape toate domeniile. Pe lângă un concert pascal, organizat înainte de Învierea Domnului, vasluienii se vor putea bucura și de o serbare a florilor și chiar de un târg al produselor fabricate în Republica Moldova. Nu au fost uitați nici tinerii, care vor avea propriul festival pe 2 Mai, nici absolvenții de liceu, sărbătoriți pe 28 mai, nici iubitorii de muzică folk ori melomanii sau persoanele vârstnice, acestea din urmă fiind sărbătorite, pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Însă, poate cele mai importante pentru localnici rămân ”Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui”, organizate, ca de fiecare dată, în perioada sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, mai precis între 14 și 16 august. Cu foarte mici excepții, cum ar fi spectacolele din cadrul ediției de toamnă a Festivalul Internațional de Umor ”C. Tănase”, evenimentele se vor desfășura în aer liber, de regulă în Piața Civică, Teatrul de Vară ori Parcul Copou, iar intrarea va fi liberă. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: