Home » Agricultura » Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp din apropierea localității Cănțălărești (Ștefan cel Mare), după ce un proprietar de teren a dat foc la resturi vegetale cu scopul igienizării. Intervenția Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și a pompierilor militari a făcut ca flăcările să nu se extindă și spre zona de case, însă focul a pârjolit, totuși, 3,5 hectare de vegetație uscată.

Ziua și incendiile de vegetație. Asta este regula ultimelor zile în județul nostru. În consecință, telefoanele din dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență sună cu regularitate, oamenii cerând ajutorul pompierilor. Ultimul apel a fost miercuri după-amiază, atunci când s-a anunțat un incendiu de vegetație uscată în comuna Ștefan cel Mare, mai precis în localitatea Cănțălărești. Totul a pornit de la un foc deschis făcut de un localnic, care a decis să-și igienizeze terenul pe care-l deținea prin arderea gunoaielor.

La locul evenimentului, a intervenit Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și un echipaj de pompieri militari al Detașamentului Vaslui format dintr-un ofițer și cinci subofițeri. S-a reușit izolarea și lichidarea incendiului în timp util astfel încât flăcările nu s-au extins și spre zona locuită”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Cu toată intervenția pompierilor, flăcările au mistuit peste 3,5 hectare de vegetație uscată. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: