Home » Business » SC ”Lucrări Drumuri și Poduri” Vaslui alocă 1,8 milioane de lei pentru dotarea cu utilaje

SC ”Lucrări Drumuri și Poduri” Vaslui alocă 1,8 milioane de lei pentru dotarea cu utilaje

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al Societății ”Lucrări Drumuri și Poduri” (LDP) Vaslui pe anul 2020 și a estimărilor pe anii 2021 – 2022.

Pentru anul 2020, societatea își propune un volum de activitate de 17.593 mii lei, structurat după natura veniturilor dupa cum urmează: venituri din exploatare – 17.588 mii lei; venituri financiare – 5 mii lei. Pentru realizarea volumului de activitate se propune ca nivelul cheltuielilor totale aferente să fie 15.967 mii lei. Administratorii LDP Vaslui își propun realizarea cifrei de afaceri cu un număr mediu de personal de 100 salariați.

Pentru programul de investiții este alocată suma de 1.875 mii lei pentru achiziționarea unui încărcător frontal, un buldoexcavator, o freză astfalt, un unimog, o perie mecanică, un autoturism de transport persoane și alte echipamente necesare desfășurării activității într-un mod eficient și eficace.

La sfârșitul anului trecut, CJ Vaslui a aprobat acordarea unui ajutor individual de minimis pentru LDP Vaslui. Valoarea totală a ajutorului a fost de maximum, echivalentul în lei, a 200.000 euro, calculat la data acordării.

Banii au fost virați în vederea asigurării și dezvoltării serviciilor publice de întreținere și reparare a drumurilor publice de interes județean. CJ Vaslui este acționar unic al societății cu un capital social în cuantum de 2.345.755 lei.

”Acordăm acest ajutor pentru ca societatea să se doteze cu echipamente moderne. Dacă legislația ar fi permis, am fi acordat o susținere financiară mai mare. Societatea este singurul instrument pe care îl avem pentru întreținerea drumurilor județene”, spunea Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: