Home » Justitie » Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Șaptesprezece locatari dintr-un bloc din zona gării din municipiul Vaslui au fot evacuați, luni, în urma unui incendiu cu mari degajări de fum de la un panou electric de pe casa scării. Nu mai puțin de trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și transportul la spital din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.

Panică într-un bloc de pe strada Feroviari din municipiul Vaslui din cauza degajărilor mari de fum de la un panou electric care a luat foc. Casa scării s-a umplut de fum, în special de la izolația interioară din polistiren expandat. În consecință, locatarii au apelat la ajutorul pompierilor, prin intermediul numărul de urgență 112. Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la parterul unei scări de bloc, casa scării fiind inundată cu fum și gaze toxice, ceea ce făcea ca vizibilitatea să fie aproape zero. Incendiul a fost lichidat foarte repede și s-a procedat la deschiderea trapelor pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți și toxice. Panica pe casa scării a fost creată de fumul extrem de gros și toxic al polistirenului care ardea”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Nu mai puțin de 17 persoane au fost evacuate, printre care și un minor în vârstă de aproximativ 14 ani. Trei dintre persoanele scoase din bloc au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, acestea fiind diagnosticate cu intoxicație cu monoxid de carbon. De asemenea, alte cinci persoane au ieșit din bloc singure, înainte de intervenția pompierilor.

În urma incendiului, au ars un tablou electric general, circa 25 metri liniari cabluri electrice, aproximativ zece metri pătrați izolație din polistiren expandat și o mașină de spălat. De asemenea, s-a degradat tencuiala de pe aproximativ 150 metri pătrați de perete, fiind distruși și 30 metri liniari cablu electric, patru uși și diverse textile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit la tabloul electric de pe casa scării. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: