Home » Invatamant » Părinții nu mai au voie să intre cu copiii în clase. ISJ Vaslui va lua măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor

Părinții nu mai au voie să intre cu copiii în clase. ISJ Vaslui va lua măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor

de Dănuț CIOBANU 

În școlile din județul Vaslui se iau primele măsuri de prevenție, în vederea luptei împotriva coronavirusului. Astfel, în unele unități de învățământ, directorii au luat decizia ca părinții să nu mai însoțească copiii până în sălile de cursuri. 

Gabriela Plăcintă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, a spus că, pentru moment, o astfel de hotărâre privind interzicerea intrării în sălile de clasă a părinților nu a fost luată la nivelul întregului județ.

”O parte din directorii de școli au decis ca părinții să meargă cu copiii doar până la intrarea în școli. Ceea ce nu este un lucru greșit. De altfel, o parte din școli aveau și până acum această regulă. În alte unități de învățământ, părinții intră cu copiii în clase, unde îi dezbracă și îi pregătește pentru ore. Deocamdată, nu am luat o astfel de  hotărâre la nivelul ISJ”, a precizat Gabriela Plăcintă.

De altfel, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare o adresă prin care recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii ”Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

”ISJ Vaslui va analiza această adresă și va emite o informare cu privire la măsurile adoptate. În funcție de contextul local, este posibil să suplimentăm aceste măsuri”, a mai spus Gabriela Plăcintă.

Măsurile pe care trebuie să le ia inspectoratele școlare și școlile din subordine:

limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor;

persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase;

limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: