Home » Administratie » Probleme grave create de rafalele puternice de vânt în județ: acoperișuri smulse și localități fără curent

Probleme grave create de rafalele puternice de vânt în județ: acoperișuri smulse și localități fără curent

Mai multe acoperișuri de pe clădiri din județul nostru au fost afectate de rafalele puternice de vânt din ultime 48 de ore, în special în municipiile Bârlad și Huși, două autoturisme fiind avariate de elementele de structură desprinse de pe blocuri. De asemenea, peste 1.400 de familii din județ au rămas fără energie electrică din cauza rețelelor afectate de intemperii.

Rafalele puternice de vânt din ultimele 48 de ore și-au pus amprenta în mod direct o parte din locuitorii și clădirile din județul nostru. Cele mai afectate au fost municipiile Bârlad și Huși, acolo unde curenții puternici de aer au ”umflat” acoperișurile de pe o parte din clădiri. Localnici au chemat în ajutor structurile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, având în vedere pericolul la care erau expuși atât oamenii cât și obiectele din împrejurimile clădirilor.

Pompierii militari au intervenit în municipiile Bârlad și Huși pentru degajarea unor elemente de acoperiș care ar fi putut să cadă sau au căzut în stradă. Astfel, au fost degajate elemente de construcții de la șase blocuri de locuințe. Din păcate, elemente de acoperiș au avariat două autoturisme”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Tot fin cauza vântului puternic, șapte comune din județ, respectiv Tătărani, Costești, Deleni, Dragomirești, Banca, Viișoara și Dodești, au rămas nealimentate parțial cu energie electrică, 1.429 consumatori rămânând fără curent. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: