Home » Administratie » A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana! Marți seara, mașina Primăriei, Dacia Duster, care era parcată în fața casei sale din Tomești, a luat foc.

Deși nu mai lucrează la Primărie, Maricel Gîfu ar fi folosit în continuare mașina instituției, și se pare că tot el este cel care ar conduce în realitate comuna Pogana.

Marți, la Primărie avusese loc o ședință de Consiliu, unde s-ar fi discutat printre altele și despre ilegalitatea pe care o comite ex-edilul Gîfu, aceea de a folosi non-stop mașina unei instituții în care nu mai lucrează, fără ca cineva să sesizeze acest abuz.

Întâmplător sau nu, mașina a luat foc la câteva ore de la terminarea ședinței de Consiliu. Mașina s-ar fi aprins din cauza unui scurtcircuit, însă unii săteni cred că e vorba de o răzbunare.

„Pompierii ajunși la fața locului au intervenit  în  cursul nopții de ieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă  și cu un echipaj specializat, pentru stingerea incendiului  izbucnit la autoturism. Cauza posibilă de izbucnire a incendiului la autoturismul Duster din comuna Pogana este un scurtcircuit la instalația electrică a mașinii”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul susțin că în mașina Duster de culoare muștar, proprietate a Primăriei Pogana, au fost găsite canistre cu motorină. De asemenea, oamenii din comună au dubii asupra faptului că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, pentru că mașina era aproape nouă, având doi ani și jumătate de când a fost cumpărată. Polițiștii efectuează cercetări în acest caz.

„Desfășurăm cercetări asupra săvârșirii infracțiunii de distrugere. Mai exact, colegii noștri desfășoară o anchetă pentru stabilirea exactă a condițiilor în care s-a produs incendiul,  urmând a se efectua o expertiză de specialitate, în acest sens.”,  ne-a declarat  Loredana Stavăr, responsabil mass-media  în cadrul IPJ Vaslui.

(Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: