Home » Administratie » Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU 

Epidemia de coronavirus care se extinde și în România afectează și cea de-a XII-a ediția a Târgului de Primăvară din municipiul Vaslui. Unele activități din cadrul evenimentului vor fi anulate, cum ar fi atelierele de mărțișoare și un spectacol. La târg vor fi amenajate peste 30 de standuri cu prezentare și vânzare de mărțișoare și alte obiecte meșteșugărești. Târgul va fi deschis de vineri, 28 februarie, până duminică, 1 martie, inclusiv. 

Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, a precizat că o parte din spectacolele și evenimentele prevăzute în cadrul Târgului de Primăvară au fost anulate,, din cauza riscului prezentat de coronavirus.

”Dacă am fi avut această discuție în urmă cu o săptămână aș fi spus că lucrurile sunt foarte precis identificate și avem tot scenariul acestui eveniment bine pus la punct. Ultimele întâmplări în viața lumii se pare că influențează și evenimentul nostru, în sensul că elementele de atelier pe care le aveam gândite nu vor mai avea loc. Din păcate, coranavirusul afectează primul nostru eveniment și sperăm să fie ultimul, pentru că avem o agendă destul de consistentă în acest an”, a spus Lucian Onciu.

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare o adresă prin care recomandă limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

”Noi am invitat fiecare școală cu câte un grup de copii pentru realizarea unor  ateliere de mărțișoare. Din păcate, atelierele nu vor mai avea loc, deși au fost anunțate. Gândisem și două spectacole, iar unul urma să aibă loc sâmbătă, 29 februarie 2020, fiind susținut de elevii din cadrul mai multor grupuri artistice: Fanfara Rotaria, Hora Vasluiului, Ansamblul Mugurelul etc. Și acest spectacol este pus sub semnul întrebării, pentru că pe propira răspundere niciun cadru didactic nu va onora invitația noastră”, a precizat Lucian Onciu.

Cu toate aceste probleme, organizatorii invită vasluienii la manifestare, pentru a se bucura de simbolurile primăverii.

”Îi invităm pe cei care vor dori și vor avea curajul să vină la Silver Mall, unde va avea loc evenimentul. Spectacolul de păpuși care va avea loc duminică la orele 18.00 rămâne în program, pentru că este susținut de profesioniști și nu de elevi. Standurile vor fi cel puțin la nivelul celor din anul trecut cu meșteri din județul Vaslui, având un singur meșter invitat din Iași, Andrei Onu, care va expune mărțișoare din turtă dulce. Ne dorim să fim cât mai mulți la eveniment, pentru a ne bucura de aceste simboluri, dar luăm în calcul și absenteismul, determinant de ceea ce se întâmplă în lume în această perioadă”, a mai spus Lucian Onciu.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: