Home / Administratie / Vrem ca la Oradea, dar facem ca la Bârlad

Vrem ca la Oradea, dar facem ca la Bârlad

Primăvara vine la Bârlad cu imagini de colecție… de gunoaie. Tot mai multe terenuri părăsite de proprietari cu acte în regulă, întâmpină trecătorii care sunt obligați să suporte imagini dezolante, cum sunt cele surprinse de reporterul Est News într-o zonă centrală, în spatele ALOFM.

Terenul îngrădit  e plin de crengi, gunoaie de tot felul și nimeni, dintre cei care ar trebui, nu observă. Supraimpozitarea terenurilor și imobilelor, părăsite sau neîngrijite, susținută chiar de către primarul Dumitru Boroș cu mai bine de un an în urmă, cu numeroase argumente, în Consiliul Local, a rămas în faza de deziderat.

Edilul nu-și permite să piardă capital electoral prin introducerea acestei suprataxări, știind că va candida pentru un nou mandat.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, care a vizitat luni Bârladul și despre care edilul bârlădean susține că este mentorul său, a aplicat supraimpozitarea cu orice risc. S-a întâmplat în 2018, când a crescut cu 500% impozitul pentru clădirile neîngrijite și cu 50% impozitul pentru terenurile lăsate de izbeliște. Inițiativa lui Ilie Bolojan a fost apreciată de majoritatea orădenilor, actualul primar rămânând în topul preferințelor lor pentru alegerile locale.

La Bârlad, discipolul lui Bolojan nu a avut curajul să treacă la fapte, lăsând orașul să fie invadat de bălării și gunoaie și urâțit de clădiri care stau să se prăbușească, unele fiind chiar în proprietatea Consiliului Local.

Primarul Boroș l-a invitat pe Bolojan în mai multe locuri din Bârlad, dar nu și în zonele cele mai dezolante, acolo unde decorul n-ar fi fost deloc potrivit pentru ședința foto cu omologul bihorean. (Mihaela NICULESCU)

About Mihaela Niculescu

x

Check Also

De maine, 6 aprilie nu se mai iese pe stradă fără protecție la nas și gură

Comitetul pentru Situații de Urgență al județului Vaslui au ...

Vaslui: Toți locuitorii județului sunt obligați să poarte măști de protecție

Comitetul Județean pentru Situații de Utgență (CJSU) Vaslui a ...

Primăria Banca distribuie locuitorilor din comună echipamente medicale și alimente

Autoritățile locale din comuna Banca s-au mobilizat exemplar în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: