Home » Agricultura » Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost distruse de flăcări pe raza comunei Oltenești în urma unui incendiu stins cu dificultate de către pompierii militari. În sprijinul celor două echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au venit și autoritățile locale, mai ales că incendiul s-a manifestat în mai multe focare.

Incendiu de proporții pe raza comunei Olteneșt, mai precis între localitățile Vinețești și Mânjești. Mai multe focare au cuprins o suprafață de câteva zeci de hectare de vegetație uscată. Din cauza vântului și a lipsei de apei din sol, incendiul s-a extins în scurt timp și a ajuns în final la 200 de hectare. Îngroziți, localnicii au alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui prin numărul de urgență 112, primii care au intervenit fiind voluntarii de la serviciul specializat al comunei Oltenești.

La incendiul anunțat, s-au deplasat două autospeciale, una de la Sectia de Pompieri Huși, care a acționat împreună cu autoritățile locale din Oltenești, în zona localitatii Vinețești, și una de la Detașamentul Vaslui, care a intervenit pe raza comunei Muntenii de Jos, mai precis în coada Barajului Mânjești. Au ars circa 200 hectare de vegetație uscată”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Incendiu din comuna Oltenești s-a petrecut la exact o lună de la un incident asemănător, când, în zona localității Vinețești, au ars 55 de hectare de vegetație uscată. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: