Home » Administratie » Greu de aprobat! Bugetul Bârladului a fost scos de pe ordinea de zi

Greu de aprobat! Bugetul Bârladului a fost scos de pe ordinea de zi

Surprinzător și nu prea! Proiectul privind aprobarea bugetului Bârladului pentru anul 2020 a fost retras, ieri, de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local.

Primarul Dumitru Boroș, inițiatorul proiectului, a fost cel care a făcut anunțul, după o pauză de 25 de minute, în care consilierii PNL și cei ai PSD nu s-au înțeles asupra amendamentelor propuse de consilierii social-democrați. Nervos, primarul a părăsit sala, fără a mai reveni la ședință.

Ședința de Consiliu a început destul de zgomotos, cu discutarea proiectului privind aprobarea bugetului, iar primul care a părăsit sala a fost consilierul independent Bogdan Sârbu. Acesta a explicat că nu vrea să participe la vot pentru a nu se specula că susține una sau alta dintre cele două tabere și că se retrage pentru ca situația să fie tranșată de consilierii celor două partide.

Următorul care a părăsit sala a fost consilierul PNL Adrian Todireasa. Acesta a răbufnit după ce primarul Boroș a respins din start amendamentul consilierului, referitor la prinderea în buget a sumei de 100.000 lei pentru deplasarea elevilor la olimpiade, activități sportive și educative organizate în județ și în țară. În plus, s-a simțit jignit din cauza insinuărilor primarului, care i-a reproșat că s-a așezat în capul mesei, la distanță de colegii de partid. Motivația lui Dumitru Boroș pentru respingerea amendamentului propus de Adrian Todireasa a fost că solicitarea sa nu este susținută de cereri privind alocarea unor fonduri, din partea directorilor de școli. Edilul i-a cerut consilierului Todireasa să aducă date concrete privind numărul elevilor și al competițiilor la care participă. Această abordare i s-a părut nepotrivită consilierului Adrian Todireasa, care a hotărât să părăsească sala de ședințe.

După retragerea proiectului privind aprobarea bugetului, consilierul independent Bogdan Sârbu a revenit în sală pentru a participa în continuare la ședință, nu însă și consilierul liberal Adrian Todireasa.

Așa cum v-am informat, proiectul privind bugetul municipiului Bârlad, în forma inițiată de primar, a nemulțumit consilierii PSD, în viziunea cărora educația ar fi subfinanțată, anul acesta. Social-democrații au depus patru amendamente, fiind de acord, de altfel, și cu amendamentul consilierului Adrian Todireasa.

Pentru că primarul nu a fost de acord cu propunerile de modificare a proiectul inițial și nici cu sursele de finanțare identificate de solicitanți, a retras proiectul de pe ordinea de zi a ședinței de ieri a Consiliului Local. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: