Home » Uncategorized » Profesori de religie din județ, în schimb de experiență în Republica Moldova

Profesori de religie din județ, în schimb de experiență în Republica Moldova

Un grup de cinci profesori de religie ortodoxă, delegați de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, a participat la seminarul de religie desfășurat la Gimnaziul Speia, Raionul Anenii Noi, din Republica Moldova. Acțiunea s-a desfășurat în baza unui acord de parteneriat semnat acum trei ani între șefii învățământului de la noi din județ și Direcția Educație Anenii Noi, document programatic care, de la semnarea sa, a generat o suită de acțiuni și proiecte, cursuri de formare și participări la evenimente științifice.

Schimburi de experiență între profesorii de religie de la noi din județ și cei din Republica Moldova, într-un raion din țara vecină. O delegație a profesorilor vasluieni, formată din Marian Coman, Marian Simion, Marian Epiharia, Irina Erdedi și Adrian Severin, a fost primită cu pâine și sare, în straie populare, de către omologii lor din Anenii Noi. Cu toții au participarea la un cerc de Religie Ortodoxă cu tema ”Familia Creștină”.
”Copiii școlii gimnaziale Speia au prezentat un program artistic deosebit, care a scos in evidență folosirea adevăratelor valori creștine în contextul realităților contemporane. Participanții le mulțumesc organizatorilor din Republica Moldova, instituțiilor semnatare ale acordului de cooperare și tuturor celor implicați în realizarea acestui schimb de experiență”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor, Cosmin Gubernat.
Reprezentanții ISJ Vaslui anunță noi schimburi de experiență cu partenerii lor din Republica Moldova și pe alte linii ale educație. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: