Home » Uncategorized » Ziua Protecției Civile, marcată de ISU Vaslui prin numeroase activități în județ

Ziua Protecției Civile, marcată de ISU Vaslui prin numeroase activități în județ

Împlinirea celor 87 de ani de protecție civilă în România a fost marcată și la nivelul județului nostru printr-o serie de activități desfășurate, așa cum este și firesc, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui. Pe lângă exerciții cu forțe și mijloace în teren, avansări în grad ori desemnarea celor mai buni voluntari și activități sportive, pompierii vasluieni au prezentat și activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJCU) Vaslui, într-un cadru festiv la care a participat și conducerea județului.

Bilanțul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prezentat de șeful ISU Vaslui.

Colonel Mihai Ciprian Mitrea, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui a prezentat, într-un cadru festiv chiar de Ziua Protecției Civile, raportul de activitate al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Astfel, în 2019, au fost vizate acțiunile de prevenire, dar și cele de creștere a capacității de reacție în situații de urgență a tuturor structurilor cu atribuții din cadrul sistemului județean de management al situațiilor de urgență.
În scopul asigurării unui management unitar al situațiilor de urgență sau al stărilor potențial generatoare de situații de urgență, în anul 2019, CJCU Vaslui a adoptat șapte hotărâri, iar pentru buna funcționare a Comitetului și pentru ducerea la îndeplinire a acestor hotărâri prefectul a emis opt Ordine.
În cadrul acestei ședințe a fost citit mesajul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă Dan Paul Diamandi, cu ocazia Zilei Protecției Civile în România. După acest moment, pentru merite deosebite și comportament exemplar, cinci militari au fost înaintați în grad înaintea expirării stagiului minim în grad. De asemenea, au fost acordate distincții unor cadre militare trecute în rezervă, precum și voluntarilor ISU Vaslui, cei care sprijină din pasiune acțiunile de intervenție.

Un ofițer și patru subofițeri, avansați în grad înainte de termen.

Ziua Protecției Civile a fost sărbătorită la Vaslui printr-o serie de activități dedicate împlinirii a 87 ani de la înființarea acestei structuri. La activități au participat cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui, prefectul județului și alte oficialități. În acest cadru, cinci militari, respectiv un ofițer și patru subofițeri, au fost înaintați în gradul următor înainte de termen. Astfel, maiorul Dumitrașcu Gheorghe Marius a fost înaintat în gradul de locotenent colonel, iar plutonerii majori Irina Otilia Cozma, Mihai Crăciun, Bogdan Claudiu Panainte și Dumitru Dănuț au fost avansați la gradul de plutonier adjutant.

Aprecieri pentru voluntarii programului „Salvator din Pasiune”

About admin

%d blogeri au apreciat: