Home » Agricultura » Start la campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020!

Start la campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui desfășoară în perioada 3 martie – 15 mai sesiunea de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020. După data de 15 mai se va desfășura controlul administrativ pentru verificarea documentelor din dosarele fermierilor.

Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui, a precizat că în perioada 16 octombrie – 13 noiembrie 2020 se va face plata în avans a subvențiilor pe suprafață, pentru ca în perioada 1 decembrie 2020 – 30 iunie 2021 să se realizeze plățile finale.

”Anul 2019 l-am încheiat cu un total de 19.531 de cereri, pentru o suprafață totală de 248.753 hectare. Ne așteptăm ca în acest an să crească suprafața pentru care fermierii solicită subvenție, în timp ce numărul cererilor să fie mai mic, datorită comasării terenurilor”, a spus Răzvan Arteni.

Fermierii vor depune la APIA o singură cerere unică de plată, chiar dacă aceștia utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. Cererile se depun la Centrul Județean APIA Vaslui în cazul fermierilor care solicită subvenție pentru o suprafață mai mare de 50 hectare teren agricol și la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafață mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Beneficiarii plăților sunt fermierii activi persoane fizice și/sau persoane juridice, care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători  de animale.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Responsabilitatea privind legalitatea și valabilitatea documentelor aparține fermierului și/sau autorității care a emis/atestat aceste documente, după caz.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: