Home » Administratie » 600 de sancțiuni aplicate de polițiști, ieri, la Bârlad! (Foto/video)

600 de sancțiuni aplicate de polițiști, ieri, la Bârlad! (Foto/video)

600 de sancțiuni aplicate de polițiști, ieri, la Bârlad!

 Acțiune de amploare a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, ieri, la Bârlad. Au fost implicați peste 50 de polițiști și reprezentanți ai Registrului Auto Român (RAR) și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), organizați în 19 echipe.

Polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică și investigarea criminalității economice au efectuat controale pe raza municipiului Bârlad, începând cu ora 8, timp de șase ore, urmărind modul în care sunt respectate normele de ordine și siguranță publică, precum și cele privind siguranța rutieră, dar și cu scopul de a preveni fapte cu caracter antisocial.

Sute de mașini au fost controlate de polițiști și reprezentanții RAR și ISCTR. S-a urmărit identificarea autoturismelor, dotările acestora, verificarea valabilității trusei de prim ajutor și a extinctorului, precum și verificarea instalației electrice.

„IPJ Vaslui  a organizat marți, 3 martie, pe raza municipiului Bârlad, o acțiune amplă cu caracter preventiv – reactiv. Scopul desfășurării celor peste 50 de polițiști și reprezentanți ai RAR și ISCTR a fost minimalizarea cauzelor care duc la producerea accidentelor rutiere, determinarea populației să respecte ordinea de conviețuire și combaterea faptelor antisociale. Am ales să organizăm această acțiune cu efective extinse pe raza municipiului Bârlad întrucât, de la începutul anului, aici s-au produs două evenimente rutiere grave în urma cărora și-au pierdut viața trei persoane. Pentru noi este o prioritate asigurarea unui trafic în siguranță și le transmitem clar participanților la trafic că strada nu este un loc de joacă!”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 860 de persoane și controlate peste 750 de vehicule și mopede. De asemenea, polițiștii au aplicat 609 sancțiuni contravenționale, dintre care 600 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 9 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Cele mai frecvente sancțiuni aplicate au fost pentru: defecțiuni tehnice constatate (109), nefolosirea centurii de siguranță (79), oprirea neregulamentară (70), depășirea vitezei legale (60) și abateri comise de pietoni (38). Ca măsură complementară, au fost reținute 11 permise de conducere și 30 de certificate de înmatriculare. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 120.000 de lei. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: