Home » Uncategorized » Alertă în Negrești, după ce au fost găsiți mai mulți saci cu pesticide care emanau un miros puternic înțepător

Alertă în Negrești, după ce au fost găsiți mai mulți saci cu pesticide care emanau un miros puternic înțepător

Autoritățile din județ au fost în alertă, marți, după ce în zona ”Stadion” din orașul Negrești a fost găsită o grotă cu mai mulți saci cu pesticide care emanau un miros puternic înțepător. Autoritățile pentru Protecția Mediului au dispus către autoritățile locale un plan de intervenție pentru decontaminarea zonei.

Un fost depozit de pesticide din timpul comunismului a fost descoperit de muncitorii unei firme care efectuau lucrări de introducere în pământ a rețelor de apă în orașul Negrești. Mirosul puternic emanat de substanțele chimice au alertat localnicii din zonă, care au sesizat autoritățile locale. În conseniță, a fost solicitată intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. De asemenea, la locul respectiv au ajuns și reprezentanții Gărzii de Mediu, care au dispus o serie de măsuri către Primăria Negrești.
”Autoritățilee locale vor trebuie să-și stabilească un plan de intervenție pentru decontaminarea zonei. O firmă specializată va trebui să ia probe de sol și să stabilească cum trebuie acționat. Ulterior, un alt agent economic va ridica produsele chimice”, ne-a declarat comisarul-șef al Gărzii de Mediu Vaslui, Cristian Laic.
Substanțele fitosanitare găsite în acel depozit din pământ sunt interzise în Uniunea Europeană și, implicit, în România. În timp, acestea au efect cancerigen asupra populației. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*