Home » Uncategorized » 27 de ani de închisoare, condamnarea record dată de Tribunalul Vaslui unui criminal

27 de ani de închisoare, condamnarea record dată de Tribunalul Vaslui unui criminal

Un tânăr de 35 de ani, din județul Neamț, a fost condamnat la pedeapsa record de 27 de ani de închisoare pentru omor, tentativă de omor calificat, viol și tâlhărie, după ce a ucis cu un topor pe tatăl concubinei sale și a violat-o și lovit-o cu aceeași armă pe femeie, care a ajuns în stare gravă la spital. Pe lângă anii grei de pușcărie, nemțeanul a fost obligat de judecătorii Tribunalului Vaslui la plata a 10.000 de euro daune materiale și 40.000 de euro daune morale către fosta sa concubină.

Condamnare record dată de o instanță a Tribunalului Vaslui în cazul unui bărbat judecat pentru crimă, tentativă de omor, viol și tâlhărie. Pentru toate aceste fapte comise într-o singură noapte la mijlocul anului trecut, Gabriel-Constantin Dița a primit o pedeapsă de 27 de ani de închisoare. Dacă s-ar fi aplicat sistemul juridic al instanțelor din SUA, bărbatul ar fi primit o condamnare de 45 de ani de pușcărie. Însă, magistrații i-au reținut pedeapsa cea mai grea, de 18 ani de închisoare pentru omor, la care au mai adăugat un spor de nou ani de pușcărie, reprezentând o treime din cumulul pedepselor de 15 ani pentru tentativă de omor, șapte ani pentru viol și cinci ani pentru tâlhărie. În plus, magistrații Tribunalului Vaslui, l-au obligat pe bărbat să plătească către fosta concubină 10.000 de euro, cu titlu de daune materiale, și 40.000 de euro daune morale. Sentința judecătorilor vasluieni nu este defivinitivă, putând fi atacată cu apel.
În iunie 2019, Gabriel-Constantin Dița a măcelărit cu toporul pe tatăl concubinei sale de la acea vreme, un bătrân de 85 de ani, și a lovit-o peste mâini și picioare cu aceeași armă pe femeia cu care conviețuia de câțiva ani. Totul s-a petrecut în casa celor doi, din localitatea vasluiană Barboși, după ce tânărul de 35 de ani, din județul Neamț, se certase în prealabil cu aceștia la locuința unor rude, de unde fusese dat afară pentru că s-ar fi îmbătat și făcea scandal. Dacă bătrânul a murit pe loc, fiica acestuia a ajuns în stare gravă la spital, mai ales că fusese și violată de către concubinul său. A doua zi, Gabriel-Constantin Dița a sunat rudele celor două victime, acestea fiind găsite într-o baltă de sânge, cu femeia în agonie. Din fericire, medicii Spitalul Municipal Huși au reușit să o salveze pe concubina nemțeanului.

About admin

%d blogeri au apreciat: