Home » Business » Muncitorii indieni care vor lucra la drumul strategic vor încasa lunar salarii de 1.000 de dolari

Muncitorii indieni care vor lucra la drumul strategic vor încasa lunar salarii de 1.000 de dolari

Începerea lucrărilor la drumul strategic marchează o premieră pe piața muncii din județul Vaslui. Una din firmele care execută acest proiect apelează la mână de lucru din străinătate. Este vorba despre muncitori indieni, care vor munci la cea mai mare investiție în infrastructura rutieră din județul Vaslui.

”Vom aduce 30 de muncitori indieni calificați și necalificați. Sper că acest lucru să fie de bun augur. Forța de muncă din județul Vaslui este foarte slabă. Deși șomajul este crescut, un găsim oameni. Am lansat anunțuri la toate primăriile, dar un găsim forță de muncă pentru realizarea acestei investiții de anvergură. Am fi vrut ca la drumul strategic să lucrăm cu oameni din județ. Vrem să aducem mai mulți muncitori străini, dar după ce vor vedea cum decurge activitatea vom decide câți mai aducem. Am avut această idea de la o cunoștință din Timișoara, care a adus la muncă constructori indieni și activitatea merge foarte bine”, a spus Eduard Popica, administratorul unei firme de construcții din județul Vaslui.

Practic, firma intenționeze să lucreze la drumul strategic cu jumătate de personal din județ și restul forță de muncă din străinătate. Pentru un constructor calificat salarial net este de 1.000 dolari/lună, în timp ce un necalificat încasează 600 de dolari/lună.

La sârșitul lunii februarie 2020 a început lucrul la lotul 2 al drumului strategic. De asemenea, din data de 2 martie 2020 au debutat lucrările la lotul 1 al drumului, pentru ca la sfârșitul lunii martie să demareze execuția și la lotul 3 al drumului strategic.

Proiectul drumului strategic are o valoare totală de 222.001.842 lei. Proiectul ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: