Home » Uncategorized » Coronavirus. Amenzi de 80.000 de lei pentru șase persoane din județ care nu au respectat regimul autoizolării la domiciliu

Coronavirus. Amenzi de 80.000 de lei pentru șase persoane din județ care nu au respectat regimul autoizolării la domiciliu

Șase persoane din județ care nu au respectat regimul autoizolării la domiciliu pentru a evita răspândirea virusului COVID-19 au fost amendate cu suma totală de 80.000 de lei, autoritățile atenționând că vor fi în continuare foarte drastice cu cei care ies din izolare sau carantină. La ora actuală, în județ sunt 266 de persoane autoizolate la domiciliu și 14 în carantină, pentru doi vasluieni cu suspiciune de coronavirus testele ieșind negative.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a efectuat 24 de controale la persoanele care trebuie să stea izolate sau în carantină la domiciliu, în general la sesizarea vecinilor. În urma verificărilor, s-a constatat că șase persoane nu au respectat regimul impus și au părăsit locuințele. În consecință, cei care au încălcat legea au fost amendați cu sume de peste 10.000 de lei fiecare, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 80.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate și opt avertismente.
”Nu vă putem preciza cu exactitate din ce localități sunt persoanele sancționate, însă majoritatea provin din mediul rural. Avertizăm că vom face niciun fel de concesie și vom aplica în continuare sancțiuni, mergând până la maximum amenzii, respectiv 20.000 de lei”, ne-a declara directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
La nivelul județului, un număr de 266 de persoane sunt autoizolate la domiciliu, iar 14 se află în carantină. Autoritățile au testat și doi vasluieni suspecți de infectarea cu virusul COVID-19, rezultatele fiind, din fericire, negative. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: