Home » Uncategorized » Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui ia măsuri din cauza coronavirusului

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui ia măsuri din cauza coronavirusului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a dispus o serie de măsuri importante la nivelul insituției pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, cum ar fi suspendarea procedurilor de adopție și vizitele în centrele unde sunt cazați copii sau adulți. Instituția face apel la populație să se limiteze, pe cât posibil, la deplasarea la sediul instituției, propunând ca activitatea de relații cu publicul să fie realizată prin telefon, corespondență poștală sau electronică, până la data de 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire a acestui termen.

Măsuri preventive luate de DGASPC Vaslui pentru prevenirea răspândirii viruslui COVID-19. Astfel, instituția a suspendat toate demersurile de potrivire practică a familiei adoptatoare cu copilul adoptabil până la data de 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire ulterioară, în funcție de evoluția epidemiei. Motivația care stă la baza acestei decizii este că scopul potrivirii practice este de a produce apropiere între părțile implicate familie – copil, fiind astfel imposibilă respectarea instrucțiunilor de instituire și aplicare a regulilor minime de protecție, respectiv purtarea măștilor de protecție și menținerea unei distanțe sigure de cel puțin un metru.
De asemenea, se va limita, pe cât posibil, activitatea de eliberare a biletelor de călătorie acordate gratuit pentru persoanele cu dizabilități, adulți și copii, fiind propusă amânarea ridicării acestora. Până pe data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestui termen, se va suspenda primirea vizitatorilor în centrele din cadrul DGASPC Vaslui. Nu în ultimul rând, toate cererile de reevaluare în vederea încadrării în grad de handicap pentru copii și persoane adulte se vor depune doar prin adresele de e-mail și nu fizic la sediul instituției. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: