Home » Administratie » Primăria Vaslui va continua preluarea unor clădiri din patrimoniul orașului

Primăria Vaslui va continua preluarea unor clădiri din patrimoniul orașului

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui continuă să fie interesată de preluarea unor clădiri din municipiu, care să fie utilizate în diferite activități. Municipalitatea intenționează să achiziționeze o hală de la Vatotex și să preia o clădire situată lângă ICIL. În prezent, este în derulare și procedura de preluare a Casei Agronomului și a fostului Oficiu pentru Consultanță Agricolă.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că executivul local are în vedere preluarea unor clădiri din oraș.

”Avem această preocupare de a prelua unele clădiri. Este o construcție lîngă ICIL, vrem să o luăm și să o dăm serviciului de canalizare din cadrul SC Aquavas Vaslui. Firma are datorii la bugetul local și prin procedura de dare în plată vrem să preluăm această clădire. Un alt exemplu este cel de la Varotex, dacă putem să luăm o hală de acolo, pentru că se vând. Poate este utilă la o activitate și o putem lua”, a precizat Vasile Pavăl.

În prezent, este în derulare procedura de preluare a două clădiri din municipiu. Este vorba despre Casa Agronomului și fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă. În cursul anului trecut, Consiliul Local Vaslui a aprobat două proiecte de hotărâri  privind preluarea celor două locații.

Primul proiect vizează aprobarea transmiterii din domeniul public al statului și administrarea Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, în domeniul public al municipiului Vaslui a terenului în suprafață de 2344 metri pătrați (mp) și a construcțiilor în suprafață de 224 mp, respectiv 61 mp, situate în strada Călugăreni nr.4.

Al doilea proiect de hotărâre privește aprobarea transmiterii din domeniul public al statului și administrarea DAJ Vaslui, în domeniul public al municipiului Vaslui a terenului în suprafață de 611 mp și a construcției în suprafață de 519, situate în strada Eternității nr.1.

Demersuri repetate

În cursul anului 2017 și 2018, Primăria Vaslui a transmis adrese către Ministerul Agriculturii și Primul-Ministru al României, prin care a solicitat preluarea în domeniull public al municipiului a celor două imobile. În urma acestor demersuri, Ministerul Agriculturii și-a dat acordul pentru inițierea demersurilor de preluare a celor două construcții de către autoritățile locale, sub condiția menținerii uzului și interesului public al acestora.

În urmă cu mai mulți ani, s-a încercat repararea celor două clădiri, În cazul Casei Agronomului, situată pe strada Eternității nr.1, după ce a fost decopertată tencuiala și tâmplăria exterioară, lucrările au fost sistate din lipsă de finanțare. Același lucru s-a întâmplat și cu fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă, situat pe strada Călugăreni nr. 4. Planul municipalității este să renoveze cele două clădiri și să le pună la dispoziție specialiștilor care lucrează în sectorul agricol.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: