Home » Agricultura » Măsuri radicale la APIA Vaslui. Primirea cererilor unice de plată pe 2020 a fost suspendată

Măsuri radicale la APIA Vaslui. Primirea cererilor unice de plată pe 2020 a fost suspendată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui adoptă măsuri drastice în vederea prevenirea infectării angajaților și fermierilor cu virusul COVID –19.

”Apreciind cu maximă responsabilitate evoluția COVID-19, conducerea APIA a luat decizia de a suspenda primirea cererilor unice de plată începând cu data de 16 martie 2020, până la data de 6 aprilie 2020. În funcție de evoluția virusului vom lua măsurile care se impun. Activitatea agenției se va desfășura normal, evitând contactul cu publicul. Convinși de faptul că fiecare dintre noi, angajat APIA sau fermier, ar putea fi expus contaminării cu acest virus, în ciuda tuturor măsurilor de precauție impunse în această situație, considerăm că cel mai important este să ne gândim la sănătatea fiecăruia”, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

APIA Vaslui desfășoară în perioada 3 martie – 15 mai sesiunea de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020. Cererile se depun la Centrul Județean APIA Vaslui în cazul fermierilor care solicită subvenție pentru o suprafață mai mare de 50 hectare teren agricol și la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafață mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Beneficiarii plăților sunt fermierii activi persoane fizice și/sau persoane juridice, care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători  de animale.

”Fermierilor noștri le transmitem rugămintea de a se solidariza cu efortul nostru de a reduce expunerea în fața acestui virus și îi asigurăm de faptul că le vor fi respectate toate drepturile. APIA transmite angajaților și fermierilor să respecte cu strictețe toate normele impuse în aceste momente și le dorește tuturor multă sănătate”, a mai spus Răzvan Arteni.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: