Home » Agricultura » Coronavirusul nu blochează programul de împăduriri din această primăvară

Coronavirusul nu blochează programul de împăduriri din această primăvară

Pandemia de coronavirus nu blochează programul de împăruriri pe care Direcția Silvică (DS) Vaslui și l-a asumat pentru anul 2020. Pentru primăvara acestui an, silvicultorii vasluieni și-au propus un program de împăduriri de 45,1 hectare, iar pentru toamnă 62 hectare. La acest program de împăduriri integrale și completări, se mai adaugă o suprafață de 410 hectare de regenerări naturale.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că toate aceste activități de împădurire se vor realiza cu personalul din cadrul instituției și lucrători zilieri.

”Noi avem în continuare activitate în teren și ne-am echilibrat programul pentru a funcționa în continuare. Nu ne-am blocat activitatea, dar am luat o serie de măsuri pentru protejarea angajaților. Facem dezinfecții la sediile noastre în fiecare dimineață, am combinat programul de teren cu cel de birou, ținem legătura cu structurile noastre din teritoiu prin fax și online. Toți pădurarii au telefoane de serviciu și ținem în acest fel legătura cu ei. În cazurile în care este nevoie, angajații noștri se deplasează în teren”, a spus Cătălin Idriceanu.

Pentru anul trecut, DS Vaslui a realizat un program de împădurire de 65 hectare. La fel ca în anii trecuți, instituția se confruntă cu probleme în ceea ce privește asigurarea forței de muncă pentru lucrările de împădurire.

”Problema cu forța de muncă este generalizată. Este tot mai dificil și facem eforturi pentru a găsi resurse de forță de muncă, pentru acoperirea lucrărilor curente pe care le facem. Vrem să facem împăduririle cu muncitorii sezonieri din comunele arondate ocoalelor silvice. Vom planta specii de foioase cum ar fi stejar, frasin, salcie de luncă”, a mai spus Cătălin Idriceanu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: