Home » Uncategorized » COVID-19 scurtcircuitează rebelii. Opt persoane, amendate cu 95.000 de lei din cauza nerespectării izolării

COVID-19 scurtcircuitează rebelii. Opt persoane, amendate cu 95.000 de lei din cauza nerespectării izolării

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a amendat cu suma totală de 95.000 de lei persoanele care nu au respectat interdicția de a părăsi locuința pe perioada izolării din cauza virusului COVID-19, fiind vorba de cei care au revenit recent în județ odată cu extinderea pandemiei la nivelul statelor din vestul Europei, acolo unde munceau. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în mediul rural, în urma sesizării vecinilor.

Indiferența oamenilor din județul nostru și tratarea cu superficialitate a ceea ce înseamnă virusul COVID-19 de către unii dintre aceștia, în special a celor reveniți din străinătate, nu a rămas nesancționată de către autorități. În consecință, nu mai puțin de opt persoane au fost sancționate cu amenzi usturătoare pentru nerespectarea interdicției de a părăsi locuința pe perioada izolării la domiciliu. Valoarea totală a amenzilor este una amețitoare, dacă ținem cont de faptul că opt persoane care au căzut în abatere au fost sancționate cu 95.000 de lei.
”Așa după cum am mai spus-o, nu vom face niciun fel de concesii atunci când este vorba de nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Vom aplica în continuare amenzi pentru cei care încalcă dispozițiile legale”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Până acum, un număr de opt persoane a fost amendat, iar pentru unul dintre vasluienii care nu a respectat izolarea la domiciliu a fost aplicat un avertisment.
La nivelul județului nostru sunt 310 persoane autoizolate la domiciliu, din care 38 au intrat în evidență în ultimele 24 de ore. De asemenea, 33 de vasluieni au ieșit din monitorizare, iar 31 au intrat în carantină. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: