Home » Administratie » Pandemia de coronavirus riscă să întârzie finalizarea investițiilor din județul Vaslui

Pandemia de coronavirus riscă să întârzie finalizarea investițiilor din județul Vaslui

În contextul extinderii pandemiei de coronavirus, programul investițional derulat de Consiliul Județean (CJ) Vaslui se derulează în condiții normale. Este vorba despre execuția proiectelor derulate cu fonduri de la Uniunea Europeană și prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală 1 și 2.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a precizat că lucrările de desfășoară conform graficelor asumate de constructori și, pentru moment, ritmul de lucru nu este afectat.

”Vom vedea care va fi situația în funcție de evoluția acestui virus, dar deocamdată lucrăm în program normal. Avem finanțarea necesară pentru a plăti ce s-a lucrat. Dacă situația se va înrăutăți, e clar că și lucrările noastre vor avea un deficit de realizare. Sper ca la finalul acestei perioade să mergem înainte. Cel puțin în ceea ce privește proiectele derulate de CJ Vaslui prin PNDL 1, se ia în calcul finalizarea acestora în perioada septembrie – decembrie 2020”, a spus Ciprian Trifan.

Una din investițiile derulate de CJ Vaslui prin PNDL 1 este proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional”. Proiectul beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi.

În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: