Home » Uncategorized » Preoții din județ nu vor mai merge cu molifta de Paște din cauza coronavirusului

Preoții din județ nu vor mai merge cu molifta de Paște din cauza coronavirusului

Preoții din județul nostru nu vor mai merge cu molifta de Paște din cauza coronavirusului. Decizia a fost luată de către conducerea Episcopiei Hușilor cu dorința de a feri de îmbolnăvire atât pe preoți cât și pe credincioși.

Episcopia Hușilor s-a aliniat instituțiilor din județ care au luat măsuri pentru a preveni, pe cât posibil, contractarea virusului COVID-19. În consecință, instituția a transmis către sutele de preoți din județul nostru o decizie, luată în cadrul ședinței Consiliului Eparhial al Episcopiei Hușilor, prin care le recomandă să nu mai meargă în locuințele enoriașilor cu molifta de Paști:
”În contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), situație care solicită de la fiecare dintre noi deplină responsabilitate spre binele nostru comun și având în vedere că în această perioadă cei mai mulți dintre preoții de la parohiile eparhiei obișnuiau să efectueze o vizită pastorală la casele credincioșilor prilejuită de Postul Învierii Domnului (Molifta Paștilor), vă aducem la cunoștință faptul că Permanența Consiliului Eparhial a Episcopiei Hușilor, în ședința de lucru din data de 16 martie 2020, a hotărât să solicite tuturor preoților din parohii să nu mai efectueze această vizită ca măsură de prevenire a răspândirii noului Coronavirus. În acest sens, vă rugăm să vă conformați celor menționate în cuprinsul acestei adrese, precum și la respectarea întru totul a măsurilor dispuse de autoritățile publice și cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioșilor de a participa la viața liturgică a Bisericii și de a primi asistență religioasă, în biserică și la domiciliu”.
Cu alte cuvinte, credincioșii ortodocși din județ nu trebuie să se mai aștepte, cel puțin teoretic, ca preotul să le calce pragul până la Paște. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*