Home » Uncategorized » Republica Moldova a blocat vămile de intrare în țară pentru cetățenii străini, inclusiv pentru cei vasluieni

Republica Moldova a blocat vămile de intrare în țară pentru cetățenii străini, inclusiv pentru cei vasluieni

Granița română și, implicit, cea română, cu Republica Moldova a fost blocată, marți seara, pentru toți cetățenii străini, excepție fiind, cum este și firesc, doar pentru proprii locuitori ai țării din stânga Prutului care vor putea să intre nestingheriți în Basarabia. Măsura a fost luată pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Extinderea coronavirusului la nivel mondial a determinat și autoritățile din Republica Moldova să-și ia propriile măsuri de securitate. Indirect, acestea afectează și pe locuitorii județului nostru, care nu vor mai putea să treacă Prutul pentru a ajunge în țara vecină din cauza interdicțiilor impuse de guvernul de la Chișinău.
”Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal a Republicii Moldova întăresc mai multe măsuri pe linia diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Conform Hotărârii nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie 2020, ora 20.00, autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului. Această restricție nu se va referi la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor international și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
La informarea oficială de către autoritățile de frontieră și vamale din România și Ucraina, cât și în baza deciziei autorităților naționale competente, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat vor fi închise pe o perioadă nedeterminată”, se arată într-o decizie a autorităților din Republica Moldova.
Deocamdată, oficialii Poliței de Frontieră Vaslui nu au putut oferi informații suplimentare privind măsura luată de către autoritățile din Republica Moldova. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: