Home » Uncategorized » Goscom Vaslui, în plină pregătire a parcurilor din Vaslui pentru un nou ciclu de vegetație

Goscom Vaslui, în plină pregătire a parcurilor din Vaslui pentru un nou ciclu de vegetație

Goscom Vaslui SA a început activitățile specifice sezonului de primăvară în toate parcurile și zonele verzi ale municipiului reședință, de la săpat și însămânțat iarbă, acolo unde situația o impune, până la scarificatul gazonului deja existent, aeratul și administratul de îngrășământ pe acesta. De asemenea, sunt pregătite suprafețele plantate încă din toamnă cu bulbi de flori de primăvară, dar și cele unde există trandafiri, cei 60 de angajați împlicați în aceste lucrări aplicând și tratamentele specifice la arbori, arbuști și conifere pentru prevenirea apariției dăunătorilor.

Parcurile și toate spațiile verzi din municipiul Vaslui sunt în plină pregătire pentru un nou ciclu de vegetație, lucrările fiind în toi în această perioadă în care, în anii din urmă, încă mai exista zăpadă. În consecință, nu mai puțin de 60 de angajați ai Goscom SA au împânzit zonele unde se impun activitățile specifice sezonului de primăvară. Astfel, în parcurile Copou, Tineretului, Teatrul de Vară, Stadion, Movas și Curțile Domești, dar și în alveolele centrale, au început lucrările pe gazonul existent, respectiv scarificat, aerat, supraînsămânțat și administrare îngrășământ. De asemenea, în zonele verzi dintre cvartalele de blocuri, cum ar fi Donici, Filaturii ori 13 Decembrie, s-a început săpatul pământului și însămânțatul cu iarbă, evident acolo unde situația o impune. Și suprafețele în care au fost plantați, încă din toamnă, bulbi de flori care urmează a înflori, se fac lucrări de dezbătut pământul, de plivit și administrat îngrășământ. Totodată, în zonele cu trandafiri, angajații societății de întreținere a spațiilor verzi din municipiu efectuează activități de tăiere, de dezgropat plantele și de administrat îngrășământ. Nu în ultimul rând, se au în vedere și arborii, arbuștii și coniferele din oraș, acestora aplicându-li-se tratamente preventive împotriva ouălor și larvelor de insecte.
”Toate aceste activități specifice sezonului de primăvară le-am început mult mai devreme întrucât condițiile climaterice ne permit acest lucru. De aceea, și parcurile vor fi verzi mai repede față de cum eram obișnuiți până acum, aspect ce nu poate fi decât unul plăcut pentru locuitorii municipiului și pentru cei care ne vizitează”, ne-a declarat directorul SC Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.
Printre florile care vor da culoare municipiului Vaslui în această primăvară se află lalelele, narcisele și zambilele. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: