Home » Uncategorized » Episcopul de Huși: ”Nu vă revoltați nicio secundă pe românii din diaspora… Ei au contribuit și contribuie la economia țării noastre”

Episcopul de Huși: ”Nu vă revoltați nicio secundă pe românii din diaspora… Ei au contribuit și contribuie la economia țării noastre”

Episcopul de Huși, preasfințitul Ignatie, face apel la populație să nu se răzvrătească ”nicio secundă” împotriva românilor din diaspora care acum revin în țară din cauza crizei provocată de virusul COVID-19, argumentând prin aceea că ”acești oameni minunați au contribuit și contribuie la economia țării noastre prin toți banii și investițiile demarate”. Totodată, ierarhul hușean le cere românilor să nu îi trateze cu ură și respinngere pe care sunt infectați de coronavirus pentru că”nu devin peste noapte monștri”.

Atacurile din ultima perioadă în mediu on-line asupra românilor din străinătate care în această perioadă revin acasă din țări cu un număr foarte mare de cazuri de coronavirus l-a determinat pe episcopul Hușilor să ia atitudine și să le ceară celor din țară să nu fie revoltați împotriva diasporei. Într-o scrisoare pastorală, preasfințitul Ignatie spune că trebuie să fim înțelegători cu cei care revin din diaspora întrucât mulți dintre ei nu mai au ce să trăiască și sunt izolați de familii: ”Nu vă revoltați nicio secundă pe românii din diaspora, pentru că ei nu poartă nicio vină în toată criza cu care ne confruntăm. Să ne gândim că își trăiesc discret, dar frumos, identitatea de credință și de neam. Că acești oameni minunați au contribuit și contribuie la economia țării noastre prin toți banii și investițiile demarate. Atitudinea noastră să fie una de solidaritate și compasiune, că sunt atâția cărora le este greu, nu mai au mâncare, nu mai au un loc de muncă, nu mai au bani și resurse din care să trăiască, sunt izolați de membrii familiilor lor, sunt blocați în vămi, se simt marginalizați și părăsiți, au gânduri de deznădejde că nu vor mai putea să se întoarcă curând acasă, la cei dragi, și că totul pare nesigur pentru ei”.
În același timp, episcopul Hușilor le cere românilor să nu-i trateze ca pe niște monștri pe cei care sunt infectați cu virusul COVID-9 întrucât sunt tot rudele, prietenii sau colegii noștri: ”Nu îi judecați și nu îi tratați cu ură și respingere pe cei care sunt infectați de coronavirus. Acum ei au nevoie cel mai mult de dragoste și înțelegere din partea noastră. Nu devin peste noapte monștri. Rămân tot bunicii noștri, părinții noștri, copiii noștri, frații noștri, vecinii noștri, prietenii noștri și colegii noștri. Este păcat să contribuim, prin nepăsare și osândire, la amplificarea deznădejdii și neliniștii din sufletele lor. O rugăciune pentru ei face mai mult bine decât un cuvânt disprețuitor la adresa lor”. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*