Home » Administratie » Consiliul Local Vaslui acordă un nou ajutor financiar Spitalului Județean de Urgență

Consiliul Local Vaslui acordă un nou ajutor financiar Spitalului Județean de Urgență

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară care a avut loc la începutul acestei săptămâni un ajutor de urgență pentru Spitalul Județean de Urgență (SJU). Astfel, s- a probat alocarea sumei de 200.000 de lei în vederea achiziționării a două containere pentru instalarea echipamentului și subansamblurilor sale necesare pentru diagonosticare,  în contextul pandemiei cu noul coronavirus COVID-19.

În contextul apariției și răspândirii noii forme de coronavirus, SJU Vaslui are nevoie de un aparat pentru efectuarea textelor COVID – 19. În acest sens, unitatea de sănătate a solicitat autorităților locale suma de 200.000 lei pentru achiziționarea a doua containere necesare instalării ”Echipamentului PCR” și a subansamblelor sale, echipament necesar pentru diagnosticare în contextul pandemiei de coronavirus.

Reamintim că în cursul lunii februarie 2020, CL Vaslui a aprobat un ajutor financiar în valoare de 500.000 de lei pentru SJU. Banii au fost alocați pentru realizarea de investiții, reparații, reabilitări în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale prestate populației. Datorită uzurii morale a echipamentelor aflate în dotarea SJU Vaslui, se impune înlocuirea acestora cu aparatură modernă, performantă care prezintă numeroase avantaje față de aparatura existentă la această dată.

Începând din anul 2014, CL Vaslui și SJU s-au asociat în vederea efectuării de investiții la imobilele în care unitatea de sănătate își desfășoară activitatea.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: