Home / Local / Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din județul Vaslui este următoarea: număr persoane în carantină: 93; număr persoane în izolare la domiciliu: 2.454; număr persoane ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore: 43; număr persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore: 329.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Vaslui au desfășurat activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență, astfel:

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 18 misiuni, a folosit 76 efective, s-au constatat 9 contravenții, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 lei.

În cursul zilei de miercuri 25 martie 2020, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.683 persoane, peste 480 locații de izolare/carantinare și efectuate 140 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale în valoare de 80.850, patru astfel de sancțiuni (în valore de 10.600 lei) fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Față de două persoane a fost luată măsura mutării din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, întrucât nu au respectat prevederile legale aplicabile.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

x

Check Also

Mii de materiale sanitare de protecție pentru personalul medical din județ necesar în lupta cu noul coronavirus

Mii de materiale sanitare, precum măști, mănuși și combinezoane, ...

5.000 de măști și mănuși medicale pentru toată populația din comuna Banca, oferite gratuit de primărie

Primarul comunei Banca a cumpărat, cu bani de la ...

Speranță și emoție pozitivă în timp ce stăm acasă

Privind situația îngrijorătoare care se întâmplă în lume ca ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: