Home » Coronavirus » Oferta de locuri de muncă, scădere ușoară în criza coronavirus. Restaurantele, cafenelele, turismul și industria auto, cele mai afectateIonascu Daniel

Oferta de locuri de muncă, scădere ușoară în criza coronavirus. Restaurantele, cafenelele, turismul și industria auto, cele mai afectateIonascu Daniel

Numărul de locuri de muncă disponibile în România a scăzut, ca urmare a efectelor economice ale epidemiei de coronavirus, arată datele eJobs, cel mai mare portal de recrutare de forță de muncă din România, consultate de Libertatea.

”În mod normal, sunt 24.000 – 25.000 de locuri de muncă disponibile pe eJobs.ro. Depinde foarte mult și de sezonalitate. Ele pot crește în perioadele mai aglomerate sau pot scădea în preajma sărbătorilor sau a vacanțelor. În acest moment avem 23.140 de locuri de muncă.

A fost o mică scădere, așa cum era de așteptat, întreaga piață a intrat într-un moment temporar de recul, însă semnalele pe care le avem de la clienți ne arată că lucrurile se vor redresa odată ce vom depăși această fază generată de coronavirus”, a declarat Bogdan Badea, directorul general al eJobs România.

Cele mai afectate domenii au fost cele ale hotelurilor și turismului, restaurantelor și cafenelelor. De asemenea, industria auto a fost, la rândul său atinsă de scădere.

”Pe de altă parte, a crescut numărul de locuri de muncă la domiciliu. Și interesul candidaților pentru aceste joburi, la fel ca și pentru joburile part time a explodat”

Bogdan Badea, director general eJobs România
Efecte în lanț în economie

Libertatea a scris recent că sectorul aviatic și turismul sunt afectate de criza provocată de noul coronavirus. Rând pe rând, companiile aeriene și-au anunțat diminuarea numărului de zboruri, în timp ce reprezentanții sectorului hotelier se plâng că rezervările au scăzut dramatic.

În industria auto, constructorii Dacia și Ford au anunțat închiderea temporară a uzinelor de la Mioveni și Craiova și trimiterea personalului în șomaj tehnic. Dacia este cel mai mare exportator al României.

About Net Rex

%d blogeri au apreciat: