Home » Coronavirus » Sylvia Hoișie, supranumită „mama Polidinului”, a identificat cauzele răspândirii coronavirusuluiOtopeanu Cristian

Sylvia Hoișie, supranumită „mama Polidinului”, a identificat cauzele răspândirii coronavirusuluiOtopeanu Cristian

Medicul Sylvia Hoişie (92 de ani) a făcut parte din echipa care a inventat Polidinul, produs 100% românesc. Supranumită „doctoriţa Polidin” sau „mama Polidinului”, aceasta spune că lipsa echipamentelor din spitale şi lipsa de organizare a autorităților sunt cazele pentru care coronavirusul avansează în România.

”Toată greutatea este altceva, lipsa de echipamente. Să poți să mergi în Cosmos și să nu ai măști… Este jenant. Lumea trebuie să înțeleagă că nu este o joacă, nu este o simplă grijă cum s-a crezut la început. Am crezut că această boală nu va ajunge la noi. Nici eu n-am crezut. Lipsa de organizare a făcut să ajungem aici”, a explicat Sylvia Hoişie la Realitatea Plus.

În vârstă de 92 de ani, medicul a continuat: „Am avut de-a face cu multe epidemii. Această pandemie de acum este îngrozitoare. Pentru un om în vârstă, văd totul negru”.

„În copilărie, am fost deportată în Transnistria. M-am nimerit în centrul unei epidemii. Au murit foarte mulți oameni, a fost și cauza greutăților, lipsa de apă, de mâncare. Atunci a avut loc o epidemie de poliomielită, care a atacat foarte mulți copii. Vaccinul a fost acela care a salvat”, a mai povestit Sylvia Hoişie.

Produs la Iaşi, în anii ’50, la o fabrică aparţinând Institutului Cantacuzino, Polidinul a fost un imunostimulator utilizat pentru tratarea infecţiilor respiratorii şi urinare. Miraculoasa fiolă, care a vindecat milioane de români, nu se mai găsește în farmacii de ani buni.

”Daca ar fi existat polidinul la ora actuala ar fi putând fi un adjuvant bun pentru că ajuta la creșterea imunității”, a mai spus cercetătorul.

Foto: Adevărul

About Net Rex

%d blogeri au apreciat: