Home » Local » Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în plasament instituționalizat într-un centru din Bârlad al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilui (DGASPC) Vaslui au fost găsite hoinărind pe raza municipiului Tecuci, în zona gării din localitate. Poliția susține că cele două copile, predate Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad, nu ar fi fost victimele vreunei infracțiuni pe perioada dispariției.

Dispariție cu semnul întrebării dintr-un centru de plasament din municipiul Bârlad, de unde două fete au fugit în toiul nopții, după ce ar fi coborât din camera în care erau cazate cu ajutorul unor cearceafuri înnodate. Alertați de către reprezentanții Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad, polițiștii le-au dat pe minore pe lista celor dispăruți la nivel național. Din fericire, în mai puțin de 24 de ore de la plecarea copilelor din centru bârlădean, acestea au fost găsite hoinărind în zona gării din Tecuci. Bărbatul care le-a identificat le-a predat Poliției Transporturi Feroviare, ulterior luându-se legătura cu oamenii legii din județul Vaslui.
”Din primele verificări, s-a stabilit că minorele nu au fost victimele vreunei infracțiuni. Cercetările vor fi continuate pentru a se stabili condițiile și motivele dispariției”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.
Cele două copile au fost predate de către polițiști reprezentanților Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: