Home » Coronavirus » 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București, testați pozitiv la coronavirusmihai.toma

17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București, testați pozitiv la coronavirusmihai.toma

Potrivit raportării lui Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale și 10 pacienți.

Libertatea a scris ieri că cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la “Universitar” reacționa: “Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă încă rezultatele.

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

De la negativ, la pozitiv

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

Pacienții, mutați la alte spitale

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului.

Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19).

IPe de altă parte, Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare, arată un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Decesul nr. 79, raportat azi de Universitar

Rezultatul a apărut azi.

O femeie de 84 de ani din București, decesul numerotat cu 79, a murit din cauza Covid-19 la Spitalul Universitar din București, în 27 martie. Decesul a fost adăugat la statistica oficială abia astăzi, după ce INSP a aflat despre el din presă.

About admin

%d blogeri au apreciat: