Home » Local » Peste 5.000 de elevi din județ, cursuri on-line pe platforma Inspectoratului Școlar Vaslui

Peste 5.000 de elevi din județ, cursuri on-line pe platforma Inspectoratului Școlar Vaslui

Peste 5.000 de elevi din județ participă, zilnic, la cursurile on-line desfășurate pe platforma Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, odată cu închiderea unităților de învățământ din cauza pandemiei de COVID-19. Cei mai mulți dintre cei care fac lecții cu învățătorii sau profesorii prin intermediul internetului sunt copii de ciclu primar, precum și adolescenții din clasa a VIII-a și a XII-a.

Închiderea școlilor generată de pandemia de coronavirus nu ține departe de ceea ce înseamnă lecții pe mii de elevi din județ. Aceștia, prin intermediul grupurilor create de învățători și profesori, participă zilnic la cursuri de câteva ore în mediu on-line. Totul este posibil prin intermediul platformelor puse la dispoziție atât de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui cât și de Ministerul Educației.
”Situația este una bună la nivel de județ din punctul de vedere al cursurilor desfășurate on-line. Avem peste 5.000 de utilizatori numai pe platforma noastră, a ISJ, la care se mai adaugă alte câteva mii care folosesc platformele Ministerului Educației. Multe cadre didactice sunt în plină sesiune de instruire, fiind create grupe cu învățători și profesori de clasele a VIII-a și a XII-a”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.
Cu toate că se fac cursuri on-line, conducerea Inspectoratului Școlar Vaslui susține că vor fi recuperate cursurile pierdute în toată această perioadă în care școlile sunt închise din cauza COVID-19. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: