Home » Local » AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie Socială (AJPIS)  Vaslui pune la dispoziție cetățenilor numere de telefon la care se pot obține informații referitoare la plata indemnizației de sprijin și adresă de e-mail dedicată, unde se pot transmite documentele solicitate conform OUG nr.30/2020.

La AJPIS Vaslui pot depune dosarele pentru obținerea indemnizației se sprijin următoarii beneficiari: persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, profesii liberale; structuri sportive (persoane care își desfașoară activitatea în baza contractului de activitate sportivă); persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe; pentru personalul încadrat în muncă la un angajator prin altă modalitate prevăzută de lege (exemplu convenții civile). Indemnizația se sprijin reprezintă 75% din câștigul salarial mediu brut, prevăvut de Legea nr. 6/2020 a asigurarilor sociale. Mai exact, valoarea indemnizației lunare de sprijin este de 4.072 lei brut.

”Suntem pregătiți cu personal și infrastructura necesară pentru a înregistra toate documentele în vederea obținerii indemnizației de sprijin. După ce vom primi fondurile aferente pentru această măsură, noi vom face plățile către beneficiari. Depunerea documentelor pentru indemnizațiile aferente perioadei 16-31 martie 2020, se face în perioada 1-10 aprilie 2020. ”, a spus Sorin Prepeliță, directorul AJPIS Vaslui. Adresa electonică pentru depunerea solicitărilor este: plati.covid.vs@mmanpis.ro, iar numerele de telefon la care cetățenii pot solicita informații sunt 0770583731 ; 0770580648; 0770590870; 0768145553.

(Dănuț CIOBANU)

 

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie Socială (AJPIS)  Vaslui pune la dispoziție cetățenilor numere de telefon la care se pot obține informații referitoare la plata indemnizației de sprijin și adresă de e-mail dedicată, unde se pot transmite documentele solicitate conform OUG nr.30/2020. La AJPIS Vaslui pot depune dosarele pentru obținerea indemnizației se sprijin următoarii beneficiari: persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, profesii liberale; structuri sportive (persoane care își desfașoară activitatea în baza contractului de activitate sportivă); persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe; pentru personalul încadrat în muncă la un angajator prin altă modalitate prevăzută…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: