Home » Local » Șase tineri din Fâstâci, reținuți pentru violență și amendați cu 32.000 de lei pentru încălcarea măsurilor de restricționare impuse din cauza COVID-19

Șase tineri din Fâstâci, reținuți pentru violență și amendați cu 32.000 de lei pentru încălcarea măsurilor de restricționare impuse din cauza COVID-19

Șase tineri din Fâstâci au fost reținuți de polițiști sub acuzațiile de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare, în urma unui conflict în care forțele de ordine s-au văzut nevoite să tragă cu pistolul pentru aplanarea acestuia. Polițiștii i-au și amendat pe bărbații implicați în scandal, cu suma totală de 32.000 de lei, pentru încălcarea măsurilor de restricționare a circulației impuse prin ordonanțele militare pentru prevenirea extinderii coronavirus.

Conflict cu focuri de armă, cătușe și amenzi în localitatea vasluiană Fâstâci în care au fost implicați nouă tineri. Scandalul a pornit pe un drum sătesc, protagoniști fiind șase dintre bărbați. O femeie a sunat la numărul de urgență 112 pentru a face apel la forțele de ordine să intervină. Cei doi polițiști ajunși la fața locului au fost depășiți de situație, scandalagii ducându-se în curtea unei familii, unde au avut un conflict cu trei membri ai acesteia, nu înainte de a rupe gardul și poarta locuinței. La un moment dat, un tânăr de 24 de ani a fost lovit cu o bâtă în zona capului de către unul din cei șase scandalagii.
”Pentru aplanarea conflictului, polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armă, fiind trase mai multe focuri în plan vertical, fără a produce pagube materiale sau vătămări persoanelor prezente. Față de autori, s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind prezentați la Parchetul de la lângă Judecătoria Vaslui, în vederea luării unei măsuri preventive”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana Stavăr.
Pe lângă dosarul penal pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare, cei șase tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 37 de ani, au fost amendați cu suma totală de 32.000 de lei pentru încălcarea măsurilor de restricționare a circulației impuse prin ordonanțele militare pentru prevenirea extinderii coronavirusului. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: