Home » Administratie » Autoritățile locale din comuna Roșiești, mobilizate pentru combatere epidemiei de COVID-19

Autoritățile locale din comuna Roșiești, mobilizate pentru combatere epidemiei de COVID-19

Din momentul în care a fost instaurată situația de urgență, în comuna Roșiești s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgenă, care a adoptat mai multe măsuri pentru protejarea populației. Astfel, a fost stabilită o echipă care să controleze cetățenii în izolare la domiciliu, care sunt veniți din străinătate din zonele afectate de pandemia de COVID-19. Din echipă fac parte asistentul medical comunitar, șeful serviciului pentru situații de urgență și, în cazurile în care este nevoie, echipa este completată cu un reprezentant al Poliției Locale. De asemenea, de la bugetul local a fost asigurată o sumă de bani pentru achiziționarea de substanțe dezinfectante, măști și alte materiale necesare pentru intervenție.

Florin Anea, primarul comunei Roșiești, a precizat că persoanele care sunt în izolare la domiciliu sunt vizitate sau sunate de către asistentul medical comunitar.

”La început era o reticiență față de aceste situații și m-am deplasat și eu la persoanele în cauză. Toate aceste persoane respectă condițiile de izolare, iar noi facem eforturile să le asigurăm tot ceea ce este necesar pentru a trece mai ușor peste această perioadă. Sunt cetățeni veniți din zonele afectate de coronavirus, dar nu trebuie să îi tratăm ca pe niște intruși în comunitate. Trebuie să îi înțelegem, ei să ne înțeleagă și împreună să facem eforturi să depășim această perioadă. Avem nouă persoane care sunt venite din străinătate și sunt în izolare. E posibil ca în perioada Sărbătorilor de Paște numărul celor acestor persoane să crească, dar am înțeles că la graniță se face o testare și o carantină pentru cei veniți”, a spus Florin Anea.

Persoanele din izolare primesc alimentele și restul produselor de necesitate cu ajutorul unor rude, care le fac cumpărăturile de la unitățile de alimentație publică. În cazul persoanelor izolate care nu au rude, autoritățile locale au identificat alți cetățeni care să le facă aprovizionarea.

”Suntem pregătiți să ajutăm și persoanele care nu se pot descurca. Cei care au venit din străinătate au părinți și aceștia îi ajută. Ne gândim la situația în care să apară o persoană infectată singură, dar suntem pregătiți să îi acordăm ajutorul. Speră să dea Dumnezeu să nu fie persoane infectate în comuna Roșiești!”, a mai spus Florin Anea.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: