Home » Local » În județul Vaslui sunt confirmate 9 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19

În județul Vaslui sunt confirmate 9 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19

În data de 2 aprilie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui 3.448 de persoane aflate în izolare la domiciliu, din care 263 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore și au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore un număr de 529 de persoane. De asemenea, în carantină instituționalizată se află în prezent 213 de persoane, 3 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore  și 9 cazuri confirmate.

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, dar și fluidizarea traficului rutier precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.

În ultimele 24 de ore, 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și efective ale poliției locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.680 de persoane și peste 990 locații de izolare/carantinare. Au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale în valoare de 237.380 lei, 104 astfel de sancțiuni (în valoare de 133.180 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: