Home » Coronavirus » Bloomberg: în România, ”spitalele sperie la fel de mult precum coronavirusul”catalin.apostol

Bloomberg: în România, ”spitalele sperie la fel de mult precum coronavirusul”catalin.apostol

Agenția de știri americană Bloomberg a dedicat un articol situației în care se află sistemul de sănătate din România în plină pandemie.

În încercarea de a explica numărul relativ mare de decese, ”mai mare decât totalul deceselor din Ungaria, Polonia și Cehia luate împreună”, autoarele Andra Timu și Irina Vîlcu citează opinia unui medic de la Spitalul din Suceava.

”Nu a fost respectată nici o măsură de protecție. Ne-a fost dată câte o mască pe zi, dar unii dintre colegii mei nu au primit-o nici pe aceea. Unii pacienți au fost externați fără să fie testați. Unii au fost depistați pozitiv abia după ce au murit. A fost un lanț de decizii proaste”, a declarat doctorul Mircea Dinu Bordiniuc, chirurg plastician infectat cu o formă ușoară de coronavirus.

Luna trecută, când au început să apară primii pacienți suspecți de infectare cu coronavirus într-un spital regional din România, un medic a trebuit să dea peste 50 de telefoane ca să găseasă un epidemiolog local.

Bloomberg

Articolul agenției de știri Bloomberg mai menționează, printre altele, faptul că România cheltuie cel mai puțin pentru sănătate, dintre toate statele Uniunii Europene, că are cea mai mare rată a mortalității provocată de afecțiuni vindecabile, una dintre cele mai mici speranțe de viață și că guvernele ultimelor trei decenii au construit un singur spital.

About admin

%d blogeri au apreciat: